Over

Webmaster @ work

Webmaster @ work

De website.

Zeven jaar geleden is het idee ontstaan een website te maken over de kunstenaar Antoon Molkenboer. De aanzet was een vrijgekomen archief van mevrouw Françoise de Nie-Molkenboer (), jongste dochter van Antoon. Het archief bevatte drie kartonnen dozen vol met foto’s folders. knipsels, schetsjes. Vrijwel alles belandde toen onder de scanner en is daarna veilg in bewaring afgegeven bij de Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie te Den Haag alwaar arciefmateriaal aanwezig van alle kunstenaars die Nederland tot nu toe voortgebracht heeft.

De tot nu toe geraadpleegde literatuur zijn een uitgave van het Haags Gemeentemuseum door Ellen Muller en Magda Kyrova getiteld: ” Ontwerpen voor muziek en toneel, 1895-1917″ uit 1983 en de scriptie “Met de kiel aan, gereedschap in de hand” van Marcella Loosen-De Bruin uit 1995. Verder is er veel op internet te vinden over Antoon Molkenboer; diverse links treffe men aan op de pagina’s binnen de site.

Advertisement

12 thoughts on “Over

 1. Dag, ik zou graag meer weten over een schilderij van Antoon Molkenboer dat niet op de website staat. Er is een mogelijkheid tot contact? Met vriendelijke groet,

  • Wij zijn als stichting Vrienden van de Abt, van de H. Antonius Abt kerk in Scheveningen, op zoek naar een e-mailadres van Eric Leeuwenberg.
   Graag zouden wij hem, als kleinzoon van de kunstenaar Antoon Molkenboer, op de hoogte willen houden van ons werk t.b.v. het in stand houden van het bijzondere interieur van de Scheveningse Abt kerk.
   Indien u daar prijs op stelt, gaarne een reactie sturen naar Bart Maltha (voorzitter van de stichting Vrienden van de Abt).

 2. Goedendag, Ik zoek een tekening van Molkenboer die hij in 1910 moet hebben gemaakt voor de Simplex fabriek in Amsterdam waarop een auto is te zien. Heeft u daar misschien een scan van? Met vriendelijke groet, Fons Alkemade

 3. Ik ben bezig met een publicatie over de Leidse architect Theo Molkenboer (1796-1863). Bent u in het archief van Antoon ook informatie over dit familielid tegengekomen?
  Met vriendelijke groet,
  Dr. Bertus L.N.H. Bakker
  Alkmaar
  bakkerhansen@kpnplanet.nl
  072-5153114

 4. Goedemiddag, met plezier heb ik uw website geraadpleegd. Naar aanleiding hiervan ik twee vragen over een portret van Antoon Molkenboer en het archief. Zou u met mij contact kunnen opnemen? Met vriendelijke groet, F

 5. Goedemiddag, ik heb met belangstelling uw website over Antoon Molkenboer gelezen. Naar aanleiding daarvan heb ik twee vragen over een portret van Antoon Molkenboer en over het archief . Zou u contact met mij willen opnemen. Met vriendelijke groet, F

  • Beste Meindert, Ik reageer altijd erg laat, maar heel bedankt voor je reactie. Ik heb foto’s van de schilderingen voor de AVRO. Ik zal ze binnenkort posten. Eerst komt er een bericht van Karen, die een schilderij thuis heeft hangen. Ik laat het weten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s