Over

Webmaster @ work

Webmaster @ work

De website.

Zeven jaar geleden is het idee ontstaan een website te maken over de kunstenaar Antoon Molkenboer. De aanzet was een vrijgekomen archief van mevrouw Françoise de Nie-Molkenboer (), jongste dochter van Antoon. Het archief bevatte drie kartonnen dozen vol met foto’s folders. knipsels, schetsjes. Vrijwel alles belandde toen onder de scanner en is daarna veilg in bewaring afgegeven bij de Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie te Den Haag alwaar arciefmateriaal aanwezig van alle kunstenaars die Nederland tot nu toe voortgebracht heeft.

De tot nu toe geraadpleegde literatuur zijn een uitgave van het Haags Gemeentemuseum door Ellen Muller en Magda Kyrova getiteld: ” Ontwerpen voor muziek en toneel, 1895-1917″ uit 1983 en de scriptie “Met de kiel aan, gereedschap in de hand” van Marcella Loosen-De Bruin uit 1995. Verder is er veel op internet te vinden over Antoon Molkenboer; diverse links treffe men aan op de pagina’s binnen de site.

Advertisements

2 thoughts on “Over

  1. Dag, ik zou graag meer weten over een schilderij van Antoon Molkenboer dat niet op de website staat. Er is een mogelijkheid tot contact? Met vriendelijke groet,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s