Molkenboer in de Haagse Tijden

In dit jaar, 2020 is veel aandacht besteed aan Antoon Molkenboer in het gratis blad De Haase Tijden. In dit blad staan voornamelijk artikelen die gaan over het Den Haag in vervlogen tijden; verhalen van vroeger voor de Hagenaar van nu. De krant heeft broertjes in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en wordt uitgegeven door de Oude Stad B.V.

De eerste aanleiding was het Gedenkmozaïek in de Scheveningse Antonius Abt kerk. Het mozaïek herinnert aan een cholera epidemie in de 19e eeuw, die veel Scheveningse inwoners het leven kostte. Als door een wonder, mogelijk door gemeenschappelijk gebed eindigde de epidemie plotsklaps. Heel toepasselijk dit artikel, want er werd een link gelegd naar de huidige Corona epidemie. Het staat op de voorpagina van de editie van eind maart 2020

Een interessante reactie van een familielid van de inmiddels overleden personen, die model hebben gestaan voor het mozaïek staat in de editie van mei 2020 op pagina 2 onderaan.

Ook interessant is een artikel over het glas-in-lood in de kerk, wat eveneens door Molkenboer ontworpen is. Het staat in de juni editie op pagina 10.

Een compleet artikel van ondergetekende over de heer Molkenboer zelf met interessante niet eerder vermelde weetjes over de kerk en het mozaïek en meer projecten onder anderen in Den Haag. Zie de editie van eind september 2020 op pagina 10.

Als laatste een rectificatie naar aanleiding van reacties van lezers in de editie van eind oktober 2020 Het betreft hier feiten over de Heilige Martelaren van Gorcumkerk en het ‘Laden en Lossen’ Mozaïek in het voormalige Delta Lloyd gebouw.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s